Dubben leidt tot VERDUBBELAAR…
Het heel goedkoop aanbieden van kunst lijkt niet bijzonder goed te werken. Ik post nu een tijdje aanbiedingen van mijn werk onder de noemer DrawingRabbit’s Kunstkoopje maar het loopt nog niet storm…
Ik heb bedacht dat dit kan drie oorzaken kan hebben:
1. Eerst hand in eigen boezem: ik dub en twijfel, ik maak ‘waardeloos’ werk, niemand wil het hebben, onafhankelijk van de prijs, een lagere prijs maakt niet uit.
2. Het werk is goed maar het nog steeds te duur, men wil een nog lagere prijs. De klassieke economen-denkwijze.
3. Het werk is het te goedkoop. Door een te lage prijs aan mijn werk te hangen snapt men niet dat het werk goed is en een bijzondere waarde heeft.
Nummer 1. Dit gaat natuurlijk regelmatig door mijn hoofd, welke kunstenaar kent het niet? Ik krijg wel veel positieve reacties maar wellicht ken ik alleen maar aardige mensen die niet zeggen waar het op staat. Dit is me te demotiverend dus deze slaan we over.
Nummer 2. De prijs moet nog meer omlaag. Maar een nog lagere prijs staat eigenlijk gelijk aan weggeven. Dat heb ik al eens gedaan. Was erg leuk om te doen maar ik wil ook wel eens wel iets bijdragen aan de rekeningen die betaald moeten worden. Dus daar kun je niet mee bezig blijven, dus dat wordt het ook niet.
Nummer 3. De prijs is te laag, ik verkoop geen onzin maar echt iets bijzonders…..Hé, daar kan ik natuurlijk wel eens wat aan doen, levert ook gelijk echt wat op. En geeft het zelfvertrouwen ook een flinke boost. 🙂
Daarom deze week een DrawingRabbit’s PRIJSVERDUBBELAAR!
Dit blikje vol grim-lachwekkende onzekerheid:
Is deze week te koop van 95€ voor 190€ voor nog meer waarde-ervaring!
‘What do I know’
Serie ‘Dislosure’.
Wat krijgt je voor deze superprijs? Het is een oud blikje met daarin twee tekeningen en een sleuteltje maar eigenlijk is het een visueel verhaal, een reminder of dat wat wij liever niet uitspreken maar waar wij ons wel degelijk van bewust zijn. Onze geheimen en onze onzekerheden zijn universeel en maken ons menselijk. Een regelmatige blik op dit blikje maakt een beter mens van je.
lieve groet Danielle