(*) herfsteren: ww. in de herfstsfeer geraken, vergl. zomeren. zonnenbloemHet is herfstvakantie. Het waait niet, het is droog en de temperatuur is eigenlijk ook nog best zomers. Toch voelt het wel herfstig. Het ruikt anders buiten, ’s ochtends hangt er een grijze mist rondom het huis, het blad verkleurd en in het gras groeien paddestoelen. Zo tegen zes uur kunnen de gordijnen wel dicht en de kaarsen aan. En het is herfstvakantie, dus is het herfst.

spinnenweb

En heb ik tijd om een beetje bij te slapen, wat boeken weg te werken, de zaterdagkrant eens helemaal te lezen, filmavondjes te houden met de kinderen en te koken in plaatst van  wat eten in elkaar te flansen. En ik heb heerlijk de tijd om eens een beetje aan te klooien.herfstblad

Ik zit al een tijdje op Pinterest. Verzamel er de mooiste plaatjes over kunst, inspiratie, tekenen, kleuren en konijnen. Ik heb ook een bord met als thema ‘DIY’. Do it yourself of in dit geval do it myself. Ideeën om eens te gaan doen als ik tijd over heb. En daar is zo’n herfstvakantie dus heel geschikt voor. Een beetje aanklooien is voor mij namelijk het liefst, een beetje knutselen. Pinterest is prachtig, het enige nadeel is dat het soms een beetje teveel word, verslavend haast. Je kunt er uren in ronddwalen en zie dan nog maar weer eens je ipad weg te leggen….

herfstlichtje

herfstlichtje, knutsel nummer 1

Maar vandaag is het gelukt, de lijmrestjes zitten nog aan mijn vingers. Zo makkelijk als op het plaatje op internet ging het natuurlijk niet. De herfstblaadjes wilden niet plakken. Ze waren nog te vochtig maar nadat  ze even tussen wat keukenpapier had gestreken ging het een stuk beter. Ruikt wel raar trouwens, gestreken bladeren. Herfstknutsel 1 is geslaagd zou ik zeggen. Vanavond pannenkoeken bakken met dochter, ik ben nog op zoek naar een receptje voor stroop want die is op. Misschien even op Pinterest snuffelen?

Je kunt mijn bord “DIY, do it myself”  hier vinden. En laat me het even weten als je ook op Pinterest zit. Nog meer mooie borden om te volgen!