Gisteravond ging ik spontaan met een vriendin naar de film. We hadden beiden een lege avond en die werd onverwacht goed gevuld. Geprikt om acht uur, filmhuis, we zien wel.

locke_2885177b

Tom Hardy in ‘Locke’

We zagen een man die in het donker rijdt en gesprekken voert over de telefoon, dat was het. Man, auto, nacht, straatverlichting, stuur, bluetooth telefoon. Weinig beeldmateriaal voor een film van 80 minuten zou je denken. Toch heb ik me geen minuut verveeld en zit mijn hoofd nu vol beelden. Prachtig wat een goede verhalenverteller in je hoofd kan doen. Ik zag een vrouw eenzaam in een ziekenhuiskamer, twee jongens opgetogen voor de tv, een spannende voetbal wedstrijd, een boze echtgenote, een man op een bouwplaats die een maatje te groot voor hem is en een wanhoop die druppelsgewijs binnenkomt.

Een verhaal over ‘doing the right thing’. Over karakter en verbondenheid.  Menselijkheid, fouten maken en weer opstaan. Een keuze maken en daarachter staan.

brainmassage

brain massage

Ga hem kijken in het filmhuis of op een dvd-tje. Verwacht geen amusement op bestelling maar wel een hoofd vol verbeelding en de energie van een goed verhaal. Prachtfilm!

Locke met Tom Hardy in de hoofdrol