pap diamand rood

Het ’tekenkonijn’ speelt met papier en maakt diamanten. Ik vind zelf de rode het mooist. Een diamand van simpel rood kopieer-papier. Hierdoor komt de geometrische vorm goed uit.

Gisteren was het een prachtige dag. Zo’n dag om je wandelschoenen aan te trekken en het bos in te gaan. Helaas had ik een knie die daar geen zin in had. Maar verplicht binnenblijven is voor mij eigenlijk ook niet een straf. Ik verveel me niet snel, genoeg leuke dingen te doen. Er is altijd wel iets te lezen, te spelen of te knutselen. (Onder ‘altijd iets te doen’ kun je natuurlijk ook was, strijk, zuig, poets en opruim laten vallen maar die horen niet thuis in de categorie ‘leuke activiteiten voor de zondagmiddag’, toch?) Ik ben aan de slag gegaan met papier. Ik had al vaker van dat prachtige, geometrische vouwwerk voor ‘grote mensen’ zien langskomen. Pinterest, youtube en google zijn je beste vrienden bij knutselen. EHBK, Eerste Hulp Bij Knutselen. Op internet noemen ze dat trouwens DIY, Do It Yourself. Ik heb wel eens zo’n origami boekje doorgewerkt, met van die abstracte tekeningen erin, daar snapte ik regelmatig geen biet van. Maar een fijne fotoreportage, of een filmpje doen wonderen. En ze zijn ook zo lekker geduldig op het net. Snap je het niet, speel je het gewoon nog tien keer af.

Papieren diamanten. Een soort contradictio in terminus. Papier is niet echt heel duurzaam in tegenstelling tot zijn snoeiharde tegenhanger. Maar het mooie van deze diamanten is dat je ze wel zelf kunt maken. In kleuren en vormen die jij zelf kiest. En is wat je zelf maakt, je eigen creativiteit, niet je grootste schat?  En ‘het tekenkonijn’ wil creatief leven, dus maakt ze ‘paper diamonds forever’

Ik was lekker bezig. En zoals ik al eerder schreef, als je handen aan het klooien zijn heeft het hoofd vrij spel om een beetje weg te dromen. En ik bedacht dat het misschien wel leuk zou zijn om hier eens een workshopje over te organiseren. Want lekker knutselen in je eentje met een tablet naast je, is leuk maar creatief bezig zijn met een groep, elkaar wat leren, genieten van gezelschap, kopje koffie, wat lekkers en dan allemaal iets moois maken is nog leuker. Lijkt je dat ook wel wat, houdt dan mijn website in de gaten. Want voor je het weet staat er zomaar een diamand-vouw-avondje op gepland!

pap diamand blauw

De blauw-groene serie. De glimmende blauwe variant moet ik echt nog eens proberen. Het papier was te glad of de lijm niet geschikt. Maar het ding wilde niet echt wat ik wilde. En hoewel het er op de foto best aardig uitziet, zie je in het echt van die lelijke lijmrandjes.

pap bloem

Dit is een heel andere variant. Supermakkelijk, dus ook erg geschikt om met kinderen te maken. Deze lijkt me ook leuk in grote hoeveelheden aan een slinger. Om een kinderkamer mee op te fleuren of bij een feestje.

pap diamand alle

Het resultaat van een zondag knutselen. Dit smaakt zeker naar meer. De stapel mooie papiertjes is nog dik genoeg dus ik kan nog wel even vooruit.