Een blog schrijven lijkt soms alleen maar wat geklets op het web. Ik zit hier aan mijn kant  van het scherm wat te typen en jij leest het aan jouw kant van het scherm. Toch is het is niet vrijblijvend, ik schrijf en jij leest maar er is meer…

Ik schreef over kunst kijken en niet kopen en teleurgesteld zijn. Daar kwamen veel reacties op. Daarna schreef ik met Grietje Bouwman een Kunstenaarsmanifest, dat leverde een lawine op. Al die mensen aan de andere kant van hun schermpjes voelden zich betrokken. Het ging niet alleen over mij. Het ging ook over hen, over hun strijd om wat geld te kunnen verdienen met waar ze hun hele hart in leggen. En opeens leek het op het web alleen nog maar te gaan over die arme kunstenaars die geen cent verdienen. En dat die arme kunstenaars misschien wel arm zijn in hun knip maar niet zielig en dat zij moeten leren opkomen voor zichzelf en de waarde die hun werk heeft, dat bleek ook uit al die reacties. En toen voelde ik me weer aangesproken aan mijn kant van het schermpje.

Want ik wil dolgraag een mooi project opzetten. Ik wil dat kunstenaars en publiek elkaar kunnen ontmoeten. De kunstenaar toont zijn werk, de toeschouwer kijkt, de kunstenaar vertelt, de toeschouwer luistert en vraagt en vertelt ook wat. En de kunstenaar luistert. Een gesprek in beeld en met woorden. En de kunstenaar weet wat hij waard is en de toeschouwer weet dat ook. De kunstenaar verdient geld en de toeschouwer verdient aandacht.

Wat kletsen op het web is niet vrijblijvend. Ik wil dat project echt maar ik weet ook dat ik geen idee heb hoe ik dat moet aanpakken. En toen kwam er van links en ook van rechts iets langs, een opleiding waar ik dat zou kunnen leren. Iemand die wil delen hoe je dat doet, een praktische idealist zijn, een creatief plan uitwerken. Door te delen, door samen te werken en te vermenigvuldigen.

welcome to inertia 3

Welcome to Inertia

(16x24cm, mixed media op papier, serie ‘Welcome to Inertia)

Ik wil een opleidingstraject doen bij de Sharing Academy van Merlijn Twaalfhoven. Dat kost tijd en dat kost geld…….tijd en geld… tijd en geld. Dat sudderde een tijdje in mijn hoofd.  Het kost tijd en geld aan mijn kant van het scherm. Maar zou het niet veel mooier zijn als ik dit ook zou kunnen delen, met jou, aan jouw kant van het scherm? Dat er ook een beetje van jouw tijd en jouw geld ingaan?  En dat ik leer en dat jij leert. Ik maak plannen en jij plant mee, een project door mij en door ons en voor mij en voor ons. En ik maak wat moois en dat geef ik aan jou. Jij krijgt een aandeel in mijn opleiding en in mijn project. Delen en vermenigvuldigen.

Ik heb genoeg mooie tekeningen en ik kan speciaal iets voor jou maken, je iets sturen, een bericht, een brief, een afbeelding. Daar vraag ik dan wat geld voor en dat stop ik dan in die fijne opleiding, ik leer wat en jij leert mee. Want ik stuur je brieven en ik kan je uitnodigen in mijn atelier. Een etentje, een lezing, een ontmoeting. Jij en ik zonder schermpjes, met woorden en beelden en een boel mooie plannen!

P1000863k

Grow up

(16x24cm, mixed media op papier, serie ‘Welcome to Inertia)

Wat ik met je wil delen:

Voor €10 krijg je een persoonlijke mail met een afbeelding van een tekening van mij die je kunt downloaden en eventueel zelf printen. Plus je krijgt eenmalig een uitgebreide mail met de belangrijkste zaken die ik geleerd heb tijdens de opleiding.

Voor €25 krijg je een geprinte A5 afbeelding thuisgestuurd van een werk op mijn website naar keuze met een persoonlijke groet. Plus je krijgt eenmalig een uitgebreide mail met de belangrijkste zaken die ik geleerd heb tijdens de opleiding.

Voor 100€ mag je een originele tekening uitzoeken uit de serie ‘Welcome to Inertia‘ Plus je krijgt 5 maal een uitgebreide mail met de belangrijkste zaken die ik geleerd heb tijdens de opleiding. Plus: ik nodig je in oktober uit voor een etentje in mijn atelier waar ik een lezing zal geven over mijn opleiding en over het project waarin ik dan hopelijk al de eerste stappen in gezet heb.

Voor 300€ mag je een werk uitzoeken op mijn site met de maximale afmetingen van 30x40cm. Plus: je krijgt 5 maal een uitgebreide mail met de belangrijkste zaken die ik geleerd heb tijdens de opleiding. Plus: ik nodig je in oktober uit voor een etentje in mijn atelier waar ik een lezing zal geven over mijn opleiding en over het project waarin ik dan hopelijk al de eerste stappen in gezet heb.

Voor 500€ maak ik een tekening speciaal voor jou op het formaat 30x40cm en die kom ik ingelijst bij je thuis brengen. Plus je krijgt 5 maal een uitgebreide mail met de belangrijkste zaken die ik geleerd heb tijdens de opleiding. Plus ik nodig je in oktober uit voor een etentje in mijn atelier waar ik een lezing zal geven over mijn opleiding en over het project waarin ik dan hopelijk al de eerste stappen in gezet heb.

Ik zou het geweldig vinden als je mij op dit avontuur wilt vergezellen. Wil je met mij delen en vermenigvuldigen? Wil je meedoen?  Laat het me dan weten via de mail of via 0610505813.

P1000873k.jpg

Water your babies

(16x24cm, mixed media op papier, serie ‘Welcome to Inertia)