Beeldbinder verbindt mensen en kunst

Cultuur/Netwerker

Ik werkte bijna 10 jaar voor KunstNonstop.nl en daarna was ik aanjager/organisator voor CultuurNetwerk Enschede. Twee platforms in Enschede waarbij cultuurmakers aan elkaar en met alle partijen rondom hen verbonden worden. De makers, grote en kleinere instellingen, gemeente, publiek, iedereen heeft een belangrijke rol in het culturele veld. Ik vind het geweldig om mensen met belangstelling voor kunst en cultuur goed te leren kennen, te inventariseren wat hun dromen en wensen zijn zodat ik hen op het juiste moment aan elkaar kan koppelen. Ik maak me graag sterk voor de belangen van de cultuurmakers. In Enschede kwam er een heel nieuw subsidie beleid voor de professionals in het middenveld, mooi om daar een bijdrage aan te hebben kunnen leveren

Recent mocht ik meewerken aan een grote subsidieaanvraag bij een kunstinstelling. Goed luisteren, doorvragen, meedenken en steeds scherper formuleren. Het leverde een geweldig plan op!

 

Ik denk dat we zelfs een goed gesprek kunnen voeren over een baksteen. Het gaat om goed kijken, goede vragen stellen en vooral om goed luisteren.

Danielle

 Kunstlessen

Ik ben docent aan de kunstacademie AKI, maar ik geef ook graag workshop aan kinderen en aan (jong)volwassenen. Ik heb een heel arsenaal aan mogelijke lessen; boekjes maken, druktechnieken, tekenen, collage etc. Ik neem inspiratie mee en materialen en dan gaan we aan de slag. Bij mij staat het plezier van maken, ontdekken en spelen voorop. Niets is zo dodelijk voor je creativiteit als de focus op een perfect eindresultaat. Vrij spelen levert daarentegen altijd iets interessants op!

In overleg maak ik ook graag workshops op maat.

Kijken met ogen en woorden

Mensen kijken graag naar kunst. Maar in de huidige wereld worden we soms overspoeld door beelden. Een museum of een tentoonstelling kan ons overdonderen. We krijgen de neiging al scannend rond te lopen. Wat raakt me en wat niet? Check, en dan weer verder naar de volgende zaal, er valt nog zoveel te bekijken. Ik denk dat er meer te halen valt uit een enkel beeld als wij ons daar echt mee verbinden. Een goed gesprek, kijkoefeningen, rust, maar ook bijvoorbeeld tekenen kan ons helpen meer te zien. 

Ik heb de BeeldBinder methode ontwikkeld; een set kaarten met vragen waarmee je echt in gesprek gaat, met het werk én met elkaar.