Wat je ziet zijn wij.

Wat zie jij?

Beeldbinder initieert, faciliteert en stimuleert het kunstgesprek. Kunstkijker en kunst worden door middel van een vraaggestuurd gesprek aan elkaar verbonden. De kunstbeleving verdiept zich en wordt nog plezieriger.
On the move, Danielle Spoelman 2015

Kijken met ogen en woorden

Mensen kijken graag naar kunst. Maar in de huidige wereld worden we soms overspoeld door beelden. Een museum of een tentoonstelling kan ons overdonderen. We krijgen de neiging al scannend rond te lopen. Wat raakt me en wat niet? Check, en dan weer verder naar de volgende zaal, er valt nog zoveel te bekijken. Beeldbinder wil graag helpen van kijken, zíen te maken. Ik denk dat er meer te halen valt uit een enkel beeld als wij ons daar echt mee verbinden. Een goed gesprek, kijkoefeningen, rust, maar ook bijvoorbeeld tekenen kan ons helpen meer te zien. Van het beeld, van het verhaal van de kunstenaar maar vooral ook van onszelf en van de wereld om ons heen.

Kijken gaat van buiten naar binnen en vice versa.

Jong en oud

Ik geef lessen en workshops aan  jonge mensen, aan oude en aan iedereen die zich onder een van deze twee categorieën vindt vallen. Dit jaar ben ik onder andere aan de slag gegaan met de kinderen uit een asielzoekerscentrum, ik ben docent aan de kunstacademie AKI-ARTEZ en ik gaf de workshopreeks Creatieve Speeltuin aan mensen die graag op een vrije manier met beeld bezig wilden zijn.

Uitgangspunt is altijd het gevoel van spelen. Het proces is wat mij betreft belangrijker dan het resultaat. Het is altijd weer bijzonder om te zien dat wanneer je het eindproduct loslaat en juist de interessantste en mooiste dingen ontstaan.

Wil je ook lekker LOS kunst leren maken, neem dan contact met me op!

Workshopreeks Wintertuintjes

Als projectleider KoppelKunst begeleid ik namens Kunstruimte Concordia. kunstenaars en inwoners van Enschede in een gezamelijk kunstproject.
De verhalen, belevenissen en interesses van heel gewone Enschedeërs, worden door de kunstenaar verbeeld en opgetekend.
Hier werkt Ole Nieling samen met de studenten van AEGEE
Ik werk voor KunstNonStop.nl, het platform voor Beeldende Kunst in Enschede e.o.
Wij informeren en verbinden kunstliefhebbers, professioneel beeldend kunstenaars en de culturele instellingen.
Op de foto zie je mij met collega’ Tessa Wiegerinck, Judith Schepers bij onze PopUp Bookstore tijdens Kunst in het Volkspark in Enschede
(foto Dorothee Kellner)

hard, ruw, klei, bouwen, onderdeel, hoeksteen, geschiedenis, dragen, beschermen

Danielle: Ik denk dat we zelfs een goed gesprek kunnen voeren over een baksteen

Wil je weten wat ik als BeeldBinder voor jou of voor jullie instelling kan betekenen, neem dan contact met me op. Onderaan deze pagina vind je mijn contactgegevens.