Hier vind je de echte doe workshops, beeldbinder workshops vind je hier


Een nieuwe reeks workshops, telkens met een verrassend en uitdagend thema. Workshops kunnen ook op verzoek georganiseerd worden. Op locatie of in mijn atelier, minimale deelname 4 personen.

Ik geef graag les aan leerlingen op school. Ik heb diverse uitgewerkte lessen van 2 uur, maar ik kan ook maatwerk aanbieden.Workshop " Collage/tekenen"

Knippen, plakken en tekenen. Als je foto’s, motieven en tekenwerk combineert levert dit een verassend spannend resultaat op. We gebruiken een fotolijst en aan het eind van de avond heb je een mooi werkje om aan je eigen muur te hangen of om iemand anders cadeau te doen. Je kunt eigen foto’s meenemen of gebruik maken van plaatjes uit tijdschriften die ik meebreng.

Workshop " maak je eigen stempels".

Aan de slag met gutsjes en inkt. Je leert in 1 avond je eigen stempels te maken. Met deze stempels maken we een mooi drukwerk in verschillende kleuren. 

Je kunt stempels op heel veel manieren gebruiken. De simpelste is op papier, maar wat dacht je van het versieren van je eigen drukwerk, een tafelkleed, shirtjes, cadeaupapier etc. Heb je iets dat je nu al graag zou willen bestempelen, neem het gerust mee!

‘Tekenen in het donker-spelen met licht'.

We gaan allerlei leuke teken-oefeningen doen, waarbij we speciaal aandacht besteden aan licht en schaduw. En wat als we de lampen eens uit doen? En er maar een klein straaltje licht overblijft? En misschien doen we onze ogen wel even helemaal dicht en gebruiken we onze handen....

Tekenen 3D, een diorama tekenen in een doosje’.

We gaan tekenen, knippen,knutselen. Door kleine eenvoudige tekeningen te maken, uit te knippen en achter elkaar te plaatsen in een doosje kun je een verhaal vertellen in 3D. Een doosje is eigenlijk een soort schatkistje, je bewaart er iets in dat je mooi en waardevol is. Denk aan de kijkdozen die je vroeger maakte. Ter inspiratie zal ik wat gedichten, verhaaltjes meenemen zodat je niet bang hoeft te zijn dat je geen ideeën hebt.

Als je een mooi doosje hebt mag je het meenemen, ik neem er ook een paar mee zodat je kunt kiezen.
Workshop ‘Teken de Tijd!’

Tekenen is een bijzondere bezigheid. Als je er mee bezig bent verdwijnt vaak je tijdsgevoel. In deze workshop gaan we daarmee spelen. Kunnen we, al tekenend, de tijd sneller of langzamer laten gaan? En wat voor resultaten levert dat op in je tekening, herken je snelle of trage tekeningen? We werken met verschillende opdrachten en materialen.Voor deze workshop is geen tekenervaring nodig en zelfs als je denkt helemaal niet te kunnen tekenen, kun je op deze avond ervaren dat iedereen heel veel plezier kan beleven met wat potloden, pennen en papier.
Ik vond de workshop ‘teken de tijd ‘ heel leuk om te doen. Tekenen op een hele andere manier dan ik gewend ben. Mooi om te zien dat iedereen tot een totaal ander beeld komt. Fijne muziek, leuk gezelschap en lekkere taart .

Vera Nievelstein